عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد

۷ زندانی ایرانی در قطر آزاد و به کشور بازگشتند

۷ زندانی ایرانی در قطر آزاد و به کشور بازگشتند سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوحه از آزادی ۷ زندانی ایرانی در قطر و بازگشت آنها به کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۰۶ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 27
کد خبر: ۱۹۱۴۸۵

به گزارش راهبرد معاصر، حمیدرضا دهقانی پوده سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوحه از آزادی هفت زندانی ایرانی در قطر خبر داد.

 

وی بامداد امروز (سه‌شنبه) ششم تیر ماه در همین ارتباط اعلام کرد: هفت زندانی کشورمان با همکاری مقامات ذیربط قطر امروز آزاد و به سوی کشورمان پرواز کردند.

 

۶ نفر از این هفت نفر چندی پیش به جرم ورود غیرقانونی به آب‌های قطر بازداشت شده‌ بودند.

 

سفیر ایران در دوحه چندی پیش نیز درباره ۶ هموطن ایرانی که به جرم ورود غیرقانونی به آب‌های قطر بازداشت و به حبس یک ساله و جریمه نقدی ۵۰ هزار ریال قطری محکوم شده بودند، اعلام کرد: به لطف خدا و با پیگیری‌های همکاران سفارت و کمک مسؤولان ذیربط در قطر، ۶ تن از هموطنانی که به جرم ورود غیرمجاز به آب‌های قطر بازداشت و به حبس یک ساله و جریمه نقدی ۵۰ هزار ریال قطری محکوم شده بودند، با تعلیق سه ساله همراه شد. بر این اساس هموطنان فوق طی روزهای آینده آزاد و به کشورمان باز خواهند گشت.

 

حمیدرضا دهقانی پوده سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوحه ۲۶ اردیبهشت ماه از بازداشت ۶ تبعه ایرانی توسط گارد ساحلی قطر به دلیل ورود به آب‌های داخلی این کشور خبر داد و در صفحه توئیترش نوشت: پنجشنبه یکی از همکاران را به شهر راس لفان، اعزام تا با ۶ هموطن دستگیر شده توسط گارد ساحلی قطر، دیدار کند. همگی سالم بودند. آنها در حال غواصی و تفریح به اشتباه وارد آب‌های قطر شده بودند. در تلاشیم ان‌شاءالله با کمک مسؤولان ذیربط قطری آنها را آزاد و به کشورمان بازگردانیم.

 

 سفیر ایران قبل از آن هم در توئیتی از انتقال ۲ تن از محکومان ایرانی زندان مرکزی قطر (یک خانم و یک جوان زیر ۲۰ سال) به زندان‌های کشور خبر داد.

 

موافقتنامه استرداد مجرمان در خرداد ماه ۱۳۸۹ بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت قطر امضا شده است. براساس این موافقتنامه هر یک از طرف‌ها متعهد می‌شود اشخاصی را که از طرف مقامات صلاحیتدار طرف درخواست‌کننده به لحاظ ارتکاب جرم یا برای اجرای مجازات تحت پیگرد بوده و در قلمرو وی یافت می‌شوند، حسب درخواست طرف دیگر به آن طرف مسترد دارند.

 

 سفارت جمهوری اسلامی ایران در دوحه چندی پیش از آزادی سه تبعه ایرانی بازداشت شده در قطر و بازگشت آنها به کشور خبر داد. این سفارتخانه پنجم اردیبهشت ماه در صفحه توئیتر خود در این خصوص اعلام کرد: «طی روزهای اخیر سه نفر از اتباع کشورمان که با «هیا کارت» (کارت شناسایی دیجیتالی است که در دوران برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر مورد استفاده قرار می‌گرفت)، وارد کشور ‎قطر شده و به دلیل اشتغال بدون مجوز بازداشت شدند، با پیگیری‌های این سفارت، آزاد و به کشور بازگردانده شدند.» این سفارتخانه همچنین خطاب به هموطنان ایرانی از آنها خواسته که به این موضوع توجه داشته باشند که اشتغال در قطر بدون مجوز شغلی و ویزای کار ممنوع بوده و عواقب قانونی دارد.

 

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در هفته‌ای که گذشت سفری یک روزه به قطر داشت. وی در این سفر ضمن دیدار با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر نیز دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به رایزنی پرداخت. در دیدار امیرعبداللهیان با همتای قطری مسائل سیاسی دوجانبه، برخی موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی، روند برگزاری کمیسیون‌ مشترک اقتصادی دو کشور، ارتقای حجم تبادلات تجاری، تسهیل فعالیت‌های اقتصادی و تجاری بخش خصوصی، همکاری‌های حمل و نقل بویژه حمل نقل دریایی و فعال‌تر کردن بنادر دو کشور برای تقویت حمل و نقل کالا و مسافر، موضوعات کنسولی به ویژه وضعیت شهروندان ایرانی زندانی در قطر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.موضوعات کنسولی از جمله کمک به آزادی و یا انتقال زندانیان ایرانی در زندان‌های قطر نیز از دیگر موضوعات مطرح شده توسط امیرعبداللهیان در این دیدار بود./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار